Anwar El Ghazi zit voor het eerst bij het Nederlands elftal, nu bondscoach Danny Blind hem heeft opgenomen in de definitieve selectie. Dat werd vandaag bekend gemaakt op de persconferentie van de KNVB. Het is Feyenoorder Rick Karsdorp niet gelukt om zich bij de groep te voegen. Sommige voetbalkenners vonden het enigszins verrassend dat hij werd opgenomen in de voorselectie. Oranje- en Feyenoord-watcher Mikos Gouka laat zijn licht schijnen op de spelers die Nederland alsnog naar het EK moeten loodsen.

 

Bondscoach Danny Blind maakte vandaag de definitieve groep bekend die het op gaan nemen tegen de Kazachen en Tsjechen. Bij de selectie zitten een aantal opvallende namen. Zo heeft PSV’er Luciano Narsingh plaats moeten maken voor de topscorer van de Eredivisie, El Ghazi. “Niet zo’n gekke keuze, vind ik”, zegt Gouka. “We hebben goals nodig en El Ghazi doet het goed. Veel beter dan Narsingh de afgelopen tijd, die is wat minder in vorm. Ik denk dat de Ajacied een goede kans maakt op een basisplaats en hij kan ook eventueel in de spits spelen, dus kan hij enigszins ook het wegvallen van Luuk de Jong opvangen.”

Definitieve selectie Oranje:

zsdl;jfas;lkdfjs

Spannende week

Volgende week wordt spannend voor het Nederlandse voetbal. Via Kazachstan en Tsjechië moet de ploeg van Danny Blind zich gaan plaatsen voor het Europese Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Ondanks het feit dat Oranje afhankelijk is van de resultaten van Turkije, denkt Gouka dat Nederland het gaat redden. “Ja, we gaan het EK halen. Turkije gaat misstappen maken tegen IJsland en de Tsjechen. Dat is de sleutel voor Oranje. Nederland wint beide wedstrijden. IJsland en Tsjechië staan nu bovenaan en zijn al geplaatst, maar ik denk niet dat ze deze wedstrijden tegen Turkije zomaar laten schieten. Ze zijn iets unieks aan het neerzetten en daar willen ze hoop ik in doordrukken. Daarbij maakt Turkije niet echt een fantastische indruk op mij. Ze wonnen misschien wel dik van ons, maar toch vond ik ze niet overtuigend. We maken zeker nog kans om Frankrijk te halen”, zegt de sportverslaggever.

Rick Karsdorp

Rechtsback Rick Karsdorp heeft zich de afgelopen weken wederom bewezen bij Feyenoord. Dat leidde tot een plaats in de voorselectie. Echter, Darryl Janmaat (Newcastle United) en de jonge Kenny Tete (Ajax) krijgen de voorkeur. “Het zijn alle drie spelers die goed in vorm zijn. Daarbij heeft Janmaat veruit de meeste ervaring bij Oranje. Ik ben zonet op de persconferentie van Feyenoord geweest in aanloop naar de wedstrijd tegen de Graafschap en trainer Van Bronckhorst vertelde dat Karsdorp nog niet honderd procent fit is. Misschien heeft dat ook meegewogen voor Blind”, aldus de AD-journalist. “Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer valt eveneens buiten de boot. Hij begon niet lekker aan het seizoen, Jeroen Zoet (PSV) wel. Die keuze snap ik wel, al heeft Vermeer zich in de afgelopen wedstrijden prima herpakt.”

Centrum van de defensie

Door de afwezigheid van Stefan de Vrij (Lazio) en Bruno Martins Indi (FC Porto), respectievelijk geblesseerd en geschorst, gaan we een nieuw centrum in de defensie zien. “Virgil van Dijk speelt nog niet heel goed bij Southampton, maar is een prima verdediger. Misschien wel de beste vervanger voor De Vrij en Martins Indi. Daarnaast heeft PSV’er Jeffrey Bruma de afgelopen wedstrijd die plek bij Oranje ook ingevuld. Ik denk dat dat de beste keuzes zullen zijn. Daarmee moeten we winnen”, sluit Gouka af.

EK 2016-kwalificatie Groep A:
Stand groep A

Volgende week, op zaterdag 10 oktober speelt Nederland uit tegen Kazachstan. Drie dagen later spelen we thuis tegen de Tsjechen, die momenteel de tweede plek in de groep bezetten. De Turken spelen op diezelfde dagen eerst uit tegen Tsjechië en op 13 oktober eindigen ze de kwalificatiereeks tegen IJsland.