Duurzaam ondernemen, studenten aan Avans zijn straks niets anders meer gewend. Woensdag was de Kick-Off van een van de grootste expertisecentra van Nederland. Met het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) leren studenten alles op het gebied van duurzaam ondernemen.

In de verschillende expertisecentra krijgen studenten de kans om mee te doen aan onderzoek naar duurzaam ondernemen. De onderzoekgemeenschap ESB, waar 6 lectoren en 50 docenten aan mee werken, kijkt hoe bedrijven en organisaties kunnen verduurzamen.

In eerste instantie is dit project voor geïnteresseerde studenten of minoren. Volgens persvoorlichter Margot Custers is het de bedoeling dat binnen vijf jaar alle studenten tijdens hun studie te maken krijgen met duurzaam ondernemen. Docenten, lectoren en studenten kwamen woensdag bij elkaar tijdens de Kick-Off van het project. Studenten kregen workshops van professionals en leerden zo over duurzaam zakendoen. In de video vertelt Margot Custers over de animo onder studenten en over hoe belangrijk duurzaam ondernemen is.

Foto: DiogoCartaxo