Uitkijktoren Pagode blijft zeker de rest van het jaar gesloten. De attractie kampte de afgelopen jaren al meerdere keren met technische mankementen. Efteling wil de komende maanden de tijd nemen om de storingen voorgoed op te lossen.

De attractie werd in 1987 geopend en heeft sinds de zomermaanden last van terugkerende problemen. Wat deze problemen precies inhouden, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de Efteling is de attractie nooit onveilig geweest. “Voordat onze attracties open gaan, worden ze gecheckt door allerlei veiligheidsinstanties.”

Het sluiten van de Pagode roept verschillende reacties op. Ine Langenhuizen bezit al jaren over de Efteling-jaarkaart en komt vaak in het park. “De Pagode is altijd een van mijn favoriete attracties geweest. Het is jammer dat deze nu voor lange tijd sluit. Vooral de kleinkinderen vinden het jammer.”

Wanneer de Pagode weer opent, kan Efteling niet met zekerheid zeggen. “Wij hebben besloten om de attractie voor onbepaalde tijd te sluiten, om op zoek te gaan naar een oplossing voor de lange termijn. De Pagode bestaat nu achtentwintig jaar en moet nog zeker even lang mee kunnen.”

Efteling is er van overtuigd dat de mankementen opgelost kunnen worden.