TILBURG – Altijd al gedroomd om een week te leven als profvoetballer? Voetbalclub RKC Waalwijk kan die droom werkelijkheid maken. “Het Profavontuur is vooral voor de lol, maar er wordt gewerkt met professionals. Er is dus altijd een kans voor jong talent om gescout te worden”, zegt projectleider Sander van den Anker.

Dit jaar gaat de organisatie van de kids-activiteiten zich weer wagen aan een nieuwe week vol trainingen, persconferenties en wedstrijdjes in het Mandemakers Stadion. In 2013 was er al de mogelijkheid om deel te nemen aan het RKC Profavontuur. RKC speelde toen nog in de Eredivisie en er waren veel aanmeldingen voor die week. In het jaar daarna ging het wat minder met de club en stond de ploeg onderaan in de Jupiler League. Onder andere door het slechte presteren ging die profweek in 2014 niet door.

Dagvullend programma

“Het Profavontuur is een week speciaal georganiseerd voor kinderen die een kijkje achter de schermen willen nemen in het leven van een profvoetballer. Er wordt een medische keuring gehouden, de conditie wordt getest en de kinderen eten tussen de middag met z’n allen als een team. Iedereen krijgt z’n eigen voetbaltenue en uiteindelijk wordt er een wedstrijd gespeeld in ons stadion”, aldus Van den Anker.

“De kosten bedragen 135 euro, maar omdat er zoveel georganiseerd wordt en het een dagvullend programma is, is dat het zeker waard. De trainingen worden gegeven door onze trainers en voetballers, maar er worden ook momenten georganiseerd om vragen te stellen aan hun idolen.”