Studenten denken vaak dat ze tijdens hun studie niet ver en lang kunnen reizen. Dit gaat niet omdat het veel kost en tijd in beslag neemt. Dit weerhield Nick Polder van reisjezelfgrijs.nl er niet van om er op uit te trekken. Met een goede planning en een spaarpotje is hij richting China vertrokken. Hij deed dit tijdens het derde jaar van zijn voltijd studie Small Business and Retail Management.

Hong KOng

Het viel vrienden en familie op dat Nick tijdens verjaardagen de meest prachtige verhalen had over zijn reis. Toen zij hem hadden aangeraden om erover te schrijven, besloot hij een poging te wagen. Na zijn afstuderen besloot hij om met reisjezelfgrijs.nl te starten. “Als ik ergens enthousiast over ben ga ik er ook voor de volle honderd procent voor. In dit geval is dat dus reizen”, zegt Nick. “Mijn doel is om de lezer te inspireren de wereld te verkennen.”

De naam van zijn blog is geïnspireerd op zijn eigen motto: ontdek de wereld als je jong bent. “Ik ben ervan overtuigd dat je niet oud mag worden zonder dat je de wereld hebt gezien. De tijd gaat snel, dat merk ik nu al.”

Andere kant van de wereld

Nick mocht voor zijn studie een week naar een wereldstad, waar hij 3,5 week China aan vast had geplakt. De reis was fantastisch, volgens hem: “Ik ben daar, door mijn ervaringen, min of meer een ander mens geworden. Het nachtleven aan de andere kant van de wereld ontdekken is geweldig, je maakt zulke aparte dingen mee! Bijvoorbeeld als je uitgaat in Shanghai. Daar worden Westerlingen als succespersonen gezien. In Shanghai krijg je vrijwel altijd gratis toegang tot de beste clubs, inclusief gratis drank! En niet zomaar drank, we hebben ergens zelfs Magnum champagne gehad. Dit doen ze zodat Shanghai’ers de club als een exclusieve uitgaangelegenheid gaan zien.”

Toch waren vier weken China wat kort: “Mijn tip voor de avonturiers die China willen ontdekken; trek er tenminste vijf à zes weken voor uit!”

20140429_071723

Reizen met studentenbudget

Studenten moeten zich volgens de kersverse blogger niet inhouden om te gaan reizen: “Je moet wel echt de mindset hebben om te willen reizen. Met een klein budget kun je niet in dure hotels, dus met minder moet je ook genoegen kunnen nemen. Ik was 3500 euro kwijt aan deze Chinareis, dus het was voor mij ook niet goedkoop. Ik raad vooral aan om te overnachten in hostels en om voor goedkoper vervoer zoals de nachttrein te kiezen.”