De Cyclocross in Heerlen, die volgend jaar voor de achttiende keer zou plaatsvinden, gaat niet door. Het wielerevenement is afgelast vanwege gebrek aan geld. Door het terugtrekken van de hoofdsponsor begin dit jaar moest de organisatie op zoek naar een nieuwe geldschieter, maar die werd niet gevonden. Organisator Chris Tiekstra betreurt dit: “We krijgen altijd veel complimenten van de renners en het publiek, maar daar financier je helaas geen evenement mee.”

”De sponsoren verwachten dat ze er iets voor terugkrijgen”, zegt Tiekstra. ”Als ze daar te weinig mogelijkheden voor zien, trekken ze zich terug. Het evenement wordt niet op televisie uitgezonden. Daardoor trekt het al minder bekijks. Daarnaast is het evenement in de kou en de modder, waardoor sponsoren het evenement ook niet als een goede locatie zien om te netwerken.”

Of de Cyclocross in de aankomende jaren gaat plaatsvinden is nog onzeker. ”De gemeente heeft besloten om de subsidie in andere projecten te steken. Daardoor loopt het bedrag van dertigduizend euro binnen drie jaar terug naar tienduizend. Een manier om dat op te vangen is door sponsorgelden, maar die kans schat ik erg klein in”, zo stelt Tiekstra.

Tot nu toe is er nog geen campagne gestart om de veldwedstrijd financieel nieuw leven in te blazen. Tiekstra: ”Dat hebben we bij andere evenementen wel gedaan door inzamelacties. Dat brengt aardig wat op, maar niet genoeg om het hele bedrag te financieren. Het is erg spijtig dat de Cyclocross dit jaar niet doorgaat, mede door de positieve reacties die we elk jaar ontvangen.”