Zelfs het vakantiepark dat de vluchtelingen in Oranje moet gaan opvangen staat niet helemaal op deze grote aantallen te wachten. ‘’De capaciteit is er wel, maar het gaat om de manier waarop’’, zegt servicemedewerker Nick van den Berg. Verdere uitspraken wil hij hier niet over doen. ‘’Dat laat ik aan de bewoners over’’.

Gisteravond kwamen de bussen met vluchtelingen aan in het plaatsje Oranje. Het dorp met 150 inwoners moet 1400 vluchtelingen gaan opvangen. Dit is tot groot ongenoegen van de bewoners. De bussen met vluchtelingen en staatssecretaris Dijkhof werden belaagd. Dijkhof maakte gisteravond bekend dat er nog eens zevenhonderd vluchtelingen bijkomen. Dit is het dubbele van het eerder afgesproken aantal.

Lange tijd werden alle toegangswegen geblokkeerd. Een vrouw blokkeerde de doorgang voor de auto van de staatssecretaris. Toen ze van de auto weggetrokken werd viel de vrouw op de grond, waarna ze het uitschreeuwde. Ook andere omstanders trapten tegen de auto aan.