Het lijkt een trend onder BN’ers; een relatie waarin de man veel jonger is dan de vrouw. Anne Kemming is eigenaresse van tijdlozeliefde.nl. Op deze website kunnen mannen vanaf vijfendertig jaar oud een vrouw van boven de vijftig ontmoeten. Zij vertelt over hoe jonge mannen het beste oudere dames kunnen aanspreken.

“Mannen worden vaak wat verlegen als ze een oudere vrouw moeten aanspreken,” zegt Anne. “Het is altijd twijfelachtig of de dame in kwestie wel interesse heeft. Toch voelen deze mannen vaak aan of er wederzijdse interesse is.” Volgens de eigenaresse van de site vinden vrouwen van vijftig jaar en ouder het fijn dat de jongere mannen energieker zijn. “Mannen van hun eigen leeftijd zijn van die bankzitters”, concludeert ze.

Op de website kun je profielen bekijken, berichten sturen en ontvangen. “Vrouwen van mijn site zijn jong van geest en staan volop in het leven. Verder voelen ze geen concurrentie meer en hebben ze niet meer het idee dat ze zichzelf moeten bewijzen. Dit zorgt ervoor dat ze lekker zelfverzekerd zijn.”

6965616457_13a8b54c5f_b

Studenten op Tijdloze Liefde

Nederlands eigen cougar Patrica Paay presenteerde in 2013 het programma ‘Cougar Love’. Dit ging over oudere vrouwen die intiem waren met jongere mannen. Op het moment van uitzenden waren er ineens veel inschrijvingen op Anne’s site. Ook van studenten. Deze jonge mannen van rond de vijfentwintig waren niet alleen op zoek naar leuke contacten. “Ongeveer tachtig op de honderd studenten waren puur op zoek naar seks. Daarvoor schrijven vrouwen zich niet in op mijn site, dat is voor hun een flinke afknapper.”

Anne’s tips

Maar hoe kun je nou als jonge man het beste contact zoeken met een oudere vrouw? Anne heeft wat tips: “Vrouwen willen over het algemeen gewoon respectvol behandeld worden. Het is belangrijk dat er aantrekkingskracht is en je gewoon van elkaar kunt genieten. Ook houden oudere vrouwen van een wat volwassenere man. Het valt me op dat de jongens die ik gesproken heb vaak volwassen zijn voor hun leeftijd, wat een pré is.” Stap dus gewoon lekker spontaan op de vrouw af die je op het oog hebt! Spontaniteit en energie is namelijk the key tot een leuke ontmoeting of zelfs een date.