Het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV) doet jaarlijks onderzoek naar de veiligheid in gemeenten. Uit dit onderzoek blijkt dat de gemeenten Breda, Tilburg en Eindhoven de drie minst veilige grote gemeenten van Nederland zijn. Het aantal inbraken is wel gedaald.

In Tilburg waren er 5,5 inbraakclaims per duizend huishoudens in 2014. Dit zijn de meeste inbraken in heel Nederland. Op een tweede plek volgt Eindhoven met 5,4 claims. Ten opzichte van 2013 is het aantal inbraken wel met 12 procent gedaald. Ook het aantal inbraken in Breda en Eindhoven is
gedaald met gemiddeld 33,5 procent.

Maatregelen
Het CCV draagt maatregelen aan voor deze gemeenten. ‘’Wij hebben altijd veel contact met gemeenten over veiligheid’’, zeg Johan Luijden, persvoorlichter bij het CCV. ‘’Wij geven een breed palet aan tips. Die gaan van heel simpel tot heel gespecificeerd’’. Ook de anti-inbraak app is populair. Lees hier het artikel over deze app.