Iron Maiden maakte bekend dat ze volgend jaar in Nederland komen spelen. De 60-jarige metalbandleden komen optreden in het Gelredome. Maar zijn ze wel fit genoeg?

Dit jaar maakte de leadzanger, Bruce Dickinson, bekend dat hij een kwaadaardige tumor op zijn tong had. Voor veel Maidenfans een grote schok. Een operatie tot gevolg voor zijn tong en keel. Ondertussen is hij herstellende van de operatie en is hij volledig genezen.

Drummer van coverband Up the Irons, Tom Heijnen, verwacht dat de mannen de komende jaren wat kwaaltjes gaan oplopen. “De kans wordt natuurlijk steeds groter dat één van de mannen iets gaat mankeren. Dat geldt namelijk voor iedereen die boven de vijftig komt. Daarnaast is een leven waarin je veel tourt een stuk zwaarder dan mensen in het algemeen denken.”

De Britse metalband is op tournee vanwege het onlangs verschenen album ‘The Book of Souls’. Heijnen verwacht dat er een aantal nummers van het nieuwe album tijdens het concert worden gespeeld. “Een mix van oud bekend werk gecombineerd met hopelijk veel nieuwe nummers. Deze stijl houden ze altijd aan.” Na 33 jaar heeft de band eindelijk een nummer 1-positie veroverd in de Nederlandse albumlijst.

Volgens Tom zit het einde van Maiden er aan te komen. “De kans is vrij groot dat het niet heel lang meer gaat duren voordat ze stoppen met het doen van liveshows in verband met hun leeftijd.”

Zanger Bruce Dickinson heeft er zelf veel zin in. “Ik denk dat de fans verrukt zullen zijn met wat we van plan zijn. We zijn volop bezig met het creëren van een nieuwe show en wees gerust: we werken hard aan iets spectaculairs. Iets vanuit ons hart. Jullie verdienen het voor het geduld dat jullie hebben opgebracht.”