Utrecht – Wereldkampioene Dafne Schippers krijgt op 14 oktober haar welverdiende huldiging. Dit gebeurt tussen 15.00 – 17.00 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De Nieuwsredactie sprak met de woordvoerder van de gemeente Utrecht.

 

Afgelopen maand reisde Schippers af naar het Chinese Peking om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen atletiek. De Nederlandse atlete veroverde het goud op de 200 meter sprint. Een paar dagen eerder pakte ze ook al zilver op de 100 meter. Na lang wachten wordt Schippers dan eindelijk aankomende woensdag gehuldigd. ‘’Het is nooit te laat voor zo’n topprestatie’’, aldus Peter-Paul Hennink, woordvoerder van de gemeente Utrecht.

 

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat de kampioene goud won op de 200 meter sprint: vrijdag 28 augustus. De gemeente Utrecht, waar Schippers vandaan komt, liet eerder weten haar te willen huldigen, maar dat liet lang op zich wachten. ‘’Het heeft te maken met haar agenda’’, vertelt de woordvoerder. ‘’Door een overvol wedstrijdschema besloot ze om even rust te nemen. Ze had even geen zin in al die aandacht. Na een lange vakantie in Spanje komt ze zondag terug naar Nederland.”

De Nieuwsredactie is woensdag bij de huldiging!