Vanaf vandaag officieel: Nederlands grootste poppodium. Dan hebben we het over Poppodium 013 dat vandaag haar deuren opent met het eerste optreden van Rowwen Hèze. Maar het poppodium is nog niet helemaal af…

De grote zaal is zo goed als af. “De artiesten kunnen gewoon optreden en de bezoekers kunnen ook allemaal in de zaal¨, vertelt Ingrid van Tiggelen van afdeling communicatie 013. “Je ziet hier en daar nog wat kleine dingen die afgewerkt moeten worden, maar hier heeft de bezoeker geen last van.”

Vanavond staat het eerste optreden op de planning. “Aan Rowwen Hèze de eer om de show af te trappen. Een goede gelegenheid om de bierleidingen uit te testen”, meldt van Tiggelen. Het concert van Rowwen Hèze is niet uitverkocht. Morgen gaat de zaal, met een act van Gregory Porter, haar volle capaciteit gebruiken. Het zijn de eerste shows in een reeks ‘countdown concerten’ tot de officiële heropening.

De Kleine Zaal is nog niet af. Het eerste concert staat gepland op 29 oktober. Dan organiseren Giel Beelen (VARA) en Frank van der Lende (BNN) als eerste radio-dj’s een heus festival. Ingrid gaat er wel vanuit dat dan de Kleine Zaal af is. “We hebben nog heel wat tijd om de zaal af te maken. Dit gaat ons wel lukken.” De deadline is eigenlijk vandaag. “Iedere verbouwing loopt vertraging op”, aldus Van Tiggelen.

De officiële opening vindt plaats op 13 november. Dan is het exact 17 jaar geleden dat het poppodium voor het eerst haar deuren opende. Er treden dan een aantal dj’s en bands op.

Hieronder een aantal foto’s van het eindresultaat.