TILBURG – Het Nederlands Elftal moet vandaag het één na laatste duel voor de EK kwalificatie spelen tegen Kazachstan. Wil Nederland een kans maken, dan moet deze wedstrijd gewonnen worden. Berry van Aerle werd Europees Kampioen met Oranje in ’88 en kan zich niet voorstellen dat Nederland niet op het toernooi aanwezig zal zijn.

De eerste wedstrijd tegen Kazachstan moet appeltje-eitje worden volgens Van Aerle. “Ik verwacht dat Nederland zeker wint. Al had Kazachstan bovenaan in de groep gestaan, dan nog zouden we moeten winnen.”

Wil Nederland zich kwalificeren voor het EK, dan is alleen winnen niet genoeg. Nederland moet een achterstand van twee punten op de Turken inhalen. “Het is vervelend dat we afhankelijk zijn van Turkije. Het is nu dus wachten op een misstap van hen.” Het inhalen van de Turken moet op halve kracht gebeuren, want er zijn veel geblesseerden. Onder andere sterspeler Arjen Robben. “Belangrijk is nu dat we de beste elf opstellen, maar qua systeem moeten we aanvallend spelen. Dus 4-3-3 of 4-4-2.”

Uitschakeling

Als Nederland wordt uitgeschakeld zou dat niet alleen voor de spelers een teleurstelling zijn, maar ook voor de bevolking. “Nederland is zo’n groot voetballand. Het zou heel raar zijn om niet mee te spelen met het EK. Helaas is die kans aanwezig.”