Voorlopig is er nog geen opvangcentrum voor vluchtelingen in Goirle. Vanochtend zou sporthal de Haspel klaargemaakt worden voor de tijdelijke opvang van vijftig vluchtelingen, maar dat ging niet door. Katinka Flapper, beleidsadviseur communicatie bij gemeente Goirle, zegt dat er sprake is van miscommunicatie tussen de gemeente en het Rode Kruis.

Het Rode Kruis wilde na de voorlichtingsavond van gisteren meteen aan de slag. “De bedjes voor de vluchtelingen staan al klaar in de berging van de sporthal”, vertelt een van de conciërges van de Haspel. “Vanochtend zaten hier vijftien mannen aan tafel, maar die waren al weer gauw weg toen ze te horen kregen dat de opbouw niet doorging.”

Katinka Flapper vertelt dat het Rode Kruis een overhaaste beslissing heeft gemaakt. De sporthal wordt nu nog gebruikt door basisscholen en sportverenigingen. “Als er vluchtelingen opgevangen worden kan dit allemaal niet meer”, aldus Flapper. Ook vertelt ze dat de locatie wel beschikbaar is, maar dat er nog geen plan op tafel lag.

In een persbericht van 9 oktober 2015 zegt de gemeente dat zodra duidelijk is dat de crisisopvang daadwerkelijk plaatsvindt, ze voor aanvullende informatie en communicatie zal zorgen op de site. Hier staat echter nog niks op vermeld.

Het Rode Kruis was nog niet beschikbaar voor een reactie.

UPDATE: Toch crisisopvang in Goirle

Een groep van vijftig vluchtelingen zal donderdag 15 oktober naar de Haspel komen. De gemeente meldt dit in een persbericht. Zij zaten eerst elders in een crisisopvang.