Via een bril alles in 3D zien. Dit is de toekomst van de game-industrie. Niet alleen bij de gamers is het populair, ook bijvoorbeeld bij defensie. De toekomst van Virtual Reality ziet er rooskleurig uit.

Voor de handigheid en korte uitleg wat Virtual Reality (VR) precies is. Dankzij een bril met ingebouwd scherm krijg je de getoonde beelden op je netvlies. Zo lijkt het alsof je echt in een andere realiteit bent beland. Je ontvangt geen informatie meer van je fysieke omgeving, bijvoorbeeld je huiskamer, omdat de bril je ogen volledig omsluit.

VR is de laatste tijd volop in de aandacht. Jeroen Roding, communicatie manager bij Guerrilla Games, ziet veel mogelijkheden in VR. “Als je al kijkt naar hoeveel apparaten in de maak zijn voor VR, dan kun je zien dat dit echt de toekomst is. Niet alleen in game-industrie, maar ook voor heel andere doeleinden bijvoorbeeld defensie.”

Bij defensie gebruiken ze de VR-bril om gevechten te simuleren. Zo trainen ze militairen hoe het is om midden in een gevecht te zitten en simuleren ze onderwatersimulaties bij mariniers. Henk Karol, sergeant-majoor bij de landmacht, vertelt dat de militairen ontzettend veel leren. “We zien gewoon een grote vooruitgang nadat militairen VR hebben gebruik en de militairen zijn beter voorbereid. Ze worden geconfronteerd met de gevolgen van een oorlog en worden zo voorbereid op een missie.”

“De Samsung VR-bril is nu echt in opkomst. Volgend jaar komt hij uit. Natuurlijk is dit nog niet zo goed als bij een echte gameconsole, maar het is een begin. Ik voorspel heel wat goeds in de toekomst”.

Hier nog even een leuke video wat ook de toekomst van VR is…