Voetballer Virgil van Dijk maakte afgelopen zaterdag zijn debuut als verdediger in het Nederlands Elftal. De club waar hij vroeger in zijn jeugd speelde, WDS’19, wil voor deze mijlpaal de Bredanaar in het zonnetje zetten.

Van Dijk kon in het EK-kwalificatieduel tegen Kazachstan op zijn eerste minuten rekenen. Voorzitter Tom Jongbloed van WDS’19: “Dat deed hij goed. Hij liet zien waarom hij in de basis hoorde. Iedereen hier bij de vereniging vond dat Virgil een prima wedstrijd speelde.”

Op welke manier de amateurvereniging Van Dijk wil eren, weet de club nog niet. Jongbloed: “Er is op dit moment nog niet echt een idee op welke manier we Virgil willen eren. We denken eraan om de mijlpaal een plekje te geven op ons eigen sportpark. Mochten de leden of andere lezers ideeën hebben, kunnen ze die altijd insturen.”

Ook vanavond kan Virgil van Dijk rekenen op een basisplaats, wanneer Oranje het in de Amsterdam Arena opneemt tegen Tsjechië.