Erotiekconcern Pabo heeft bekend gemaakt uit welke provincie dames met de grootste cupmaat van Nederland komen. Helaas, voor de kijkgrage mannen, Noord-Brabant staat niet op de nummer 1-positie.

Wie heeft dan wel de grootste cupmaat? Overijssel, gevolgd door Drenthe. De cupmaten D, E en F zijn in deze twee provincies het meest gewild. Maar hoe zit dat in Noord-Brabant? De Brabanders vallen in de middenmoot. Van de Brabantse vrouwen heeft 57,5 procent cupmaat A tot en met C en 42,5 procent heeft D tot en met F.

Opvallend is dat de bewoners van Overijssel flinke decolletés hebben. Seksuoloog Kaat Bollen stelt in het persbericht van Pabo dat dit vooral genetisch bepaald is. “Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen.”

Je vraagt je natuurlijk af hoe ze aan deze resultaten komen. Pabo is een online erotisch warenhuis. Zij kijken wie welke maten bestelt en uit welke provincie. Natuurlijk niet echt een representatief onderzoek om alleen op hun eigen producten de resultaten vast te stellen, maar wel leuk om te weten.

De lingerieshops in Brabant bevestigen de resultaten van het onderzoek van Pabo. Er zijn geen maten die er uit springen. Lingerieshops in Overijssel zien het verschil in aankoop van de bh’s wel. Body-Beauty uit Enschede ziet dit ook. “We zien wel dat de ‘grotere’ maten wat meer uitspringen dan de middelmaten. Maar een groot verschil, dat niet.”

Verder blijkt uit het onderzoek dat de BDSM(bondage)-speeltjes steeds meer verkocht worden. Volgens Pabo zijn de boeken en de film van 50 Tinten Grijs de oorzaak daarvan. Flevoland spant de kroon in de meest gekochte zweepjes. Van alle zweepjes wordt 27 procent naar deze provincie verstuurd.

Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen die op zoek zijn naar een groter geschapen man, los kunnen gaan in Friesland en Noord-Holland. De condoommaat XXL wordt daar door 7 á 8 procent besteld. “Het kan zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben”, zegt Kaat Bollen. “Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden.”

Feiten en procenten boobs