Een grote groep veteranen van Defensie zal tijdens de voetbalwedstrijd tussen NAC Breda en FC Den Bosch plaatsnemen op een speciaal ingericht vak. De Bredase club heeft duizend kaarten beschikbaar gesteld en het vak is exclusief bedoeld voor de (ex)-militairen.

Samenwerking met NAC
Initiatiefnemer Cock van Holstein, werknemer bij Defensie, heeft zelf contact gezocht met NAC. “Ik woon zelf in Breda en ben een trouwe NAC-supporter. Toen ik laatst de site bezocht voor kaarten, bekeek ik of er ook korting was voor de tickets voor veteranen. Dit was niet het geval en dus heb ik contact gezocht met de communicatiemanager van de club. Uiteindelijk zijn we samen tot dit mooie initiatief gekomen.”

Aanmeldingen stromen binnen
In het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van NAC Breda, zullen de veteranen plaatsnemen op Vak F9. Dit is een vak dat normaliter is ingericht voor mensen die slecht ter been zijn. Iedere Nederlandse veteraan mag zich aanmelden voor de wedstrijd. Van Holstein: ”In Nederland alleen zijn er al zo’n 60.000 veteranen, waarvan 1.100 in Breda. Daar moet je wat mee doen. Het aantal aanmeldingen staat op dit moment op 457 en ik verwacht en hoop dat dat vak wel vol komt.”

De wedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch wordt op vrijdag 20 november om 20:00 uur gespeeld. Veteranen kunnen zich tot zondag 1 november aanmelden via www.veteraneninstituut.nl.