De supporters van RKC Waalwijk hebben dit seizoen nog niet veel kunnen juichen, maar als ze kunnen juichen gaat dat vanaf vrijdag in stijl. De fans horen namelijk na een doelpunt van hun club een persoonlijk liedje van de scorende speler.

Zo kiest middenvelder Philippe van Arnhem voor het liedje ‘Brabantse nachten zijn lang’ van Arie Ribbens, terwijl aanvoerder Steef Nieuwendaal, vanwege zijn kale hoofd, kiest voor ‘Seks met die Kale’. Jelle van der Loo, stagiair communicatie bij RKC, legt uit waarom hiervoor gekozen is. “Doel hiervan is dat de spelers zich extra fijn voelen als ze een doelpunt maken en dat er veel variatie in muziek is in het stadion. We willen dat de spelers meer betrokken worden bij de keuzes die we maken. De muziekkeuze is daarom in overleg gegaan met de spelers, directie en technische staf.”

De club heeft ervoor gekozen om het plan niet te overleggen met de fans. Van der Loo: “Het is inderdaad niet in overleg gegaan met de fans. We hebben het wel gecommuniceerd naar ze, maar erbij betrokken waren ze niet. Mocht het niet in de smaak vallen, dan gaan we zeker de mogelijkheden bekijken om tot een goede oplossing te komen.”

Hieronder de voltallige selectie van RKC Waalwijk, waar de muziek per speler aan toe is gevoegd: