Het semi-wetenschappelijke televisieprogramma Streetlab is genomineerd voor de Gouden Televisier-Ring 2015, waarvan het gala vanavond plaatsvindt. De jongens van dit programma belden met verschillende bekende Nederlanders om te vragen of ze op hun programma wilden stemmen. Zij vragen hier hun eerder uitgebrachte stem voor de bn’ers terug. “Dit leek ons wel een leuke en sympatieke actie voor de Televizier-Ring, maar uiteindelijk gaat het er om of mensen het ons gunnen”, zegt Tim Senders, onderzoeker van Streetlab.

Streetlab is een programma waarbij vier vrienden sociale experimenten uitvoeren. Tim is blij met de nominatie, maar ook heel erg nerveus. “Ik werd vanochtend wel even zenuwachtig wakker. Je vraagt je toch af: stel dat we de Gouden Televizier-Ring daadwerkelijk winnen? Voor ons is het al heel uniek dat wij daar op de bankjes mogen zitten. Wij zijn jonge programmamakers die net komen kijken. Als je dit ons een jaar geleden verteld had, zouden we je vierkant uitlachen.”

Stemmen werven

In de aflevering die gisteren online werd geplaatst, belden de jongens de bn’ers waar zij ooit op gestemd hebben. Ze stelden de vraag: kun je je ooit uitgebrachte stem terugkrijgen? De eerste persoon die opnam in de video was model Kim Feenstra. Tim belt haar op met de mededeling dat hij in 2007 op haar heeft gestemd bij het tv-programma Holland’s Next Top Model. Ze vraagt hoe Tim aan haar nummer komt en hangt daarna op.

Gelukkig zijn er andere bn’ers die wel op Streetlab willen stemmen, waaronder Gordon, Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Halina Reijn. “Kim Feenstra heeft helaas niet meer terug gebeld. Wellicht bedenkt  ze zich na het zien van het Streetlab filmpje. Tot nu toe nog geen gemiste oproepjes.”

Ondanks het blauwtje dat Tim heeft gelopen, heeft hij ontzettend veel plezier in het maken van de video’s. “We hebben ons de afgelopen tijd enorm hard ingezet voor ons programma. Er is niks leukers dan dit te maken met vier vrienden en ik denk dat het enthousiasme ook bij de kijkers te zien is.”

Het Televisier-Ring Gala is vanavond te zien om 20:30 op NPO1. Daar strijdt Streetlab tegen tv-programma’s Expeditie Robinson en SynDROOM.

Zie hier de aflevering die gisteren werd geplaatst.