Natuurmuseum Brabant in Tilburg gaat een tentoonstelling openen over Vincent van Gogh. Vanaf zaterdag 17 oktober zullen er verschillende schetsen, tekeningen en brieven van de bekende Brabantse schilder te zien zijn.

In de tentoonstelling ‘In de voetsporen van Vincent van Gogh’ is een grote rol weggelegd voor zijn brieven. “De foto’s die we tentoonstellen hebben een nadrukkelijk verband met zijn brieven. Wat hij in brieven schreef zie je terug in zijn werk”, aldus het Natuurmuseum Brabant. De tentoonstelling zal geen schilderijen van Van Gogh bevatten, uitsluitend schetsen en tekeningen.

Natuur
De in 1890 overleden schilder tekende veel natuur en dat is ook wat er in het Natuurmuseum te zien is. “We zetten de tekeningen en schetsen van Van Gogh naast foto’s van het landschap zodat je kunt zien wat hij tekende.” Naast het werk en de brieven van de schilder, komt ook zijn zus, Elisabeth, aan bod. “Ze was dichter en heeft veel over Vincent Van Gogh geschreven. We hebben ook quotes uit die brieven in de tentoonstelling verwerkt.”

Het museum is druk bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling die vanaf komende zaterdag te zien is. Het Natuurmuseum Brabant opent haar deuren om 11.00 uur.

Een artikel over de Brabantse roots van Vincent van Gogh is hier te lezen