De Politie Uden/Landerd heeft via Facebook een winactie gelanceerd om meer likes voor haar Facebookpagina te krijgen. Door het bericht te delen en de pagina te liken, maken deelnemers kans om een dag mee te lopen bij de politie.

De winnaar van de actie wordt bekendgemaakt als de Facebookpagina 4.000 likes heeft behaald. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet je 18 jaar of ouder zijn en je mag geen strafblad hebben. Bovendien moet je fysiek fit zijn om mee te kunnen lopen. Een woordvoerder van de politie reageert op de ludieke actie. “De Politie vindt het een leuke manier om burgers het politiewerk van heel dichtbij te laten ervaren. Natuurlijk zijn er wel situaties waarin de winnaar een stap opzij moet doen, het is tenslotte een burger en geen echte politieman.”

Hoe de dag er voor de gelukkige winnaar uit zal zien is nog niet bekend. Dat zal nader uitgewerkt worden. “De dag zal in ieder geval bestaan uit kijken en doen. Het grootste deel zal meelopen en kijken zijn omdat bepaalde handelingen nu eenmaal alleen door de politie mogen worden uitgevoerd.” De politie is niet bang dat de actie voor problemen zal zorgen onder burgers. “Als een burger er moeite mee heeft zal de meeloper gepaste afstand houden en er is ook geen camera of iets dergelijks bij. Dus voor de burgers verandert er eigenlijk niets, het is alleen een leuke ervaring voor de persoon die mee mag lopen.”

De deelnemers moeten wel wat doen voor de prijs. Naast het bericht delen en liken moeten deelnemers ook in een reactie aangeven waarom juist zij de prijs moeten winnen. Het bericht is al 124 keer gedeeld, genoeg geïnteresseerden dus. Deelnemers zullen geduld moeten hebben tot de Facebookpagina 4.000 likes heeft. De teller staat nu op 3.680 ‘vind ik leuks’.