Een 37-jarige sollicitant ging afgelopen donderdag wel heel erg ver voor een nieuwe baan. Door een brugstoring bij de rivier de Lek zou hij niet op tijd op zijn sollicitatiegesprek kunnen komen, maar al zwemmend wist hij toch de overkant te bereiken en het gesprek te halen. Hij kreeg de baan.

De in Hong Kong geboren Hagenees had een sollicitatiegesprek bij het bedrijf ZF Marine. Dat bedrijf is gelegen op een eilandje in de Lek. Het eilandje is alleen te bereiken via een brug die door werkzaamheden niet altijd te gebruiken is. De sollicitant mocht absoluut niet over de brug heen, waardoor er maar één mogelijkheid overbleef om het bedrijf te bereiken. De sollicitant kreeg van een werker een vuilniszak voor zijn kleren en zwom toen naar de overkant van de rivier.

https://twitter.com/marjohiemstra/status/654919881364754433

Het bedrijf heeft laten weten dat het getuigt van enorm doorzettingsvermogen maar dat het niet de reden is van het aannemen van de zwemmer.