DOORN – De rolstoeltennissers Maikel Scheffers, Jiske Griffioen, Diede de Groot en Ruben Spaargaren hebben het wereldrecord onafgebroken rolstoeltennissen verbroken. Het huidige record van 24 uur hebben zij met twee uur verbeterd. Doel van de poging was om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport en de paralympische Spelen in Rio. ‘’Want dat moeten we allemaal uit eigen zak betalen’’, zegt Ruben Spaargaren.

Wereldrecordpoging

Tijdens de recordpoging in het tenniscenter Heuvelrug konden bezoekers door een donatie te doen het opnemen tegen de vier rolstoeltennissers of een bekende Nederlander, maar dat is niet de enige reden voor de vele aanmeldingen is De Groot van mening. ‘’Het tennissen in een rolstoel is al een hele leuke ervaring op zich, de meesten die zich hebben aangemeld, hebben nooit in een rolstoel gezeten.’’ Het geld gaat voor een deel ook naar de Paralympiërs zelf. ‘’Dat geld is hard nodig’’, zegt Spaargaren. ‘’Om naar De Spelen te gaan in 2016 moeten wij alles zelf financieren. Dan moet je denken aan de reis, de trainingskosten, materialen. Omdat het ontzettend veel geld kost, zijn we blij met deze actie zodat we toch kunnen deelnemen aan de Paralympics.’’

Toptalenten

De twee jonge rolstoeltennissers Ruben{16} en Diede{18} worden gezien als de toekomstige toppers en werden door oud-rolstoeltennister Esther Vergeer al benoemd tot haar opvolgers. Spaargaren‘’Geweldig als dat over je wordt gezegd door iemand die zoveel heeft bereikt in het rolstoeltennis en enorm veel prijzen heeft gewonnen. Dat geeft je wel extra motivatie om ervoor te gaan.” Maar het brengt ook druk met zich mee zegt De Groot. ‘’Mensen hebben dan wel een verwachtingspatroon van je. Gelukkig worden we ondersteund door profs die daar mee te maken hebben gehad, waaronder Esther zelf. Zij begeleidt ons in de weg naar de top. Zo helpt zij ons met het maken van trainingsschema’s, planningen en het voorbereiden op wedstrijden.’’