Fitnessgoeroe Kayla Itsines met haar hashtag #BBG (Bikini-Body-Guide) vindt steeds meer navolging in Nederland. Bootcamp, de sportschool en oefeningen thuis, ze zijn allemaal hot en de wereldwijde populariteit van Kayla helpt daarbij.

Kayla (24), uitgeroepen tot ‘Cosmopolitan Fun Fearless Female Woman of the Year’, is in één jaar ontzettend populair geworden. Deze Canadese gezondheidsdeskundige gebruikt Instagram en Facebook om motiverende foto’s over gezonde, sterke vrouwen te posten.

Richard de Ruijter, bootcampcoach in Den Haag ziet een stijging van het aantal mensen die Kayla’s levensstijl overnemen. “Ik zie een ontwikkeling tussen twee groepen: de gezonde en de ongezonde. De gezonde groep kan steeds meer kennis vergaren om zo erg bewust en misschien wel extreem bezig te zijn met hun levensstijl. Ze houden zich druk bezig met sporten en gezonde voeding. Het is slechts een onderbuikgevoel, maar zo zie ik het gebeuren.”

Henny Dekkers, Bootcamp-trainster in Gemert merkt ook duidelijk een verandering van de fitnesmentaliteit onder de vrouwen. “Vrouwen zijn minder bang om gespierd te worden. Ze willen niet meer dun zijn, maar gezond en sterk.” Ook kaart ze aan dat ze langdurig gemotiveerd zijn en sporten niet meer zien als een verplichting. Daarmee volgen ze in feite het voorbeeld van Kayla.

Behalve Kayla zijn er meerdere fitnessgoeroes die zich met het verbeteren van de gezondheid van vrouwen bezighouden. Kayla zei eerder in een interview met Vogue dat ze de manier wil veranderen waarop vrouwen naar fitness kijken en hulp bieden om een gezonde levensstijl te hanteren. Dit is precies wat er gebeurt, ook in ons kikkerlandje.

Flickr; Health Gauge