De publieksprijs van de Party Awards 2015 is dit jaar gewonnen door Rob Kemps onder de feestact ‘’Snollebollekes’’. Hij kreeg 18.2% van alle stemmen, zo werd gisteren in Made bekend gemaakt op het jaarlijks terugkerend evenement.

Eerder werden al de Carnavalskraker (Radio NL) en Bumaprijs 2014 gewonnen en daar zijn inmiddels de twee prijzen van Party Award aan toegevoegd. Kemps is blij met de prijs, maar geeft zelf aan het niet verwacht te hebben. ‘’Als je geen verwachtingen hebt, kun je ook niet teleurgesteld worden’’, grapt hij.

Het is niet de eerste keer dat ‘’Snollebollekes’’ er met een prijs vandoor gaat tijdens de Party Awards. In 2014 ging Rob Kemps ervandoor met de prijs voor populairste aankomende partyact. Volgens Richard de Pijper van RDJ Productions, organisator van Party Awards, is het ongebruikelijk dat de winnaar van populairste aankomende partyact het opvolgende jaar de prijs van populairste partyact wint.

Volgens de Pijper is het succes van een goed feestnummer te danken aan een combinatie van hedendaagse populaire muziek met Nederlandse gezelligheid en makkelijke, meezingbare teksten.

Voor Kemps blijft het niet bij deze prijzen. Hij is bezig met een nieuwe carnavalssingle en wordt er gewerkt aan een nieuwe zomerplaat. Ook voor een eigen album staat de kersverse winnaar open. Zelf beschrijft hij zijn muziek als een ‘moderne hoempapa’ .