Wilma van Gerwen denkt dat Mighty Mike een goede kans maakt op de WK-zege. “Als hij zo blijft gooien zoals hij dat nu doet, bestaat er een grote kans dat hij het toernooi gaat winnen.”

Chris Mason, ook professioneel darter, zei eerder deze week dat het eigenlijk niets oplevert voor de darters om naar het WK te gaan, omdat het volgens hem al lang duidelijk is dat Van Gerwen ook dat toernooi zal gaan winnen. Toch blijft Wilma van Gerwen nuchter. “Uiteindelijk moeten we natuurlijk de anderen niet uitsluiten. Phil Taylor is een goede kanshebber, ik denk zelfs Michael’s grootste tegenstander, en hij steekt ook in topvorm op het moment.”

Wilma: “Wat de media schrijven (dat Michael van Gerwen alleen nog maar beter gaat worden de komende jaren) klopt zeker. Hij heeft nog steeds van die wedstrijden waarin hij een aantal missers maakt en vaak komt hij er dan nog mee weg, maar dat moet er wel uit. Vaak ligt het alleen ook aan de spanning en daar valt niet op te trainen. Dat is een kwestie van podiumervaring.”

Volgens Wilma van Gerwen is het feit dat er meer mensen gaan darten een logisch gevolg van de overwinningen die haar zoon Michael op dit moment aan elkaar rijgt. “Michael steekt op dit moment in een bloedvorm en het lijkt wel of niemand hem nog kan verslaan. Dit is sinds Phil Taylor’s jaren niet meer gebeurd en daarom krijgt het juist nu extra veel aandacht van de media.”