De Muppets zijn weer terug, na lange afwezigheid komt er weer een nieuwe serie. Voor de echte muppetfans is er een grote shock: Kermit de Kikker en Miss Piggy gaan uit elkaar. Dit hebben ze allebei officieel bekend gemaakt via hun twitteraccounts. De serie is in de Verenigde Staten al in première gegaan en wordt geregisseerd door Bill Prady.

tweetsKermit en Miss Piggy

Vlak nadat er bekend werd gemaakt dat er een nieuwe serie zou komen van de Muppets, kwam het bericht dat Kermit en Miss Piggy hun liefdesrelatie zouden verbreken. Dit komt bij veel muppetfans hard aan, de fanclub MuppetMindset zegt: ‘’We moesten dit nieuws even goed verwerken, maar we zullen ons er overheen moeten zetten. We hebben wel een nieuwe serie er voor in de plaats gekregen.’’ Ook Muppet Central kan met de veranderingen leven. Ze berichten: ‘’Het is balen dat Kermit en Miss Piggy uit elkaar gaan, maar we hebben er een nieuwe serie voor terug.’’

Muppets volwassener

De Muppets proberen in de nieuwe serie ook te werken aan een nieuw imago; ze proberen namelijk wat volwassener voor de dag te komen. Dit om een groter publiek te kunnen trekken, want de Muppets worden vaak bestempeld als kinderachtig. Hierdoor kijken weinig volwassenen naar De Muppets. Bill Prady probeert in de serie nieuwe technieken uit, waardoor een minder kinderachtige sfeer wordt gecreëerd. MuppetMindset is het hier niet mee eens. ‘’De Muppets zijn niet kinderachtig, mensen moeten alleen wat meer voor de Muppets openstaan,’’ aldus MuppetMindset.

De nieuwe serie

De serie is in de Verenigde Staten al in première gegaan. De serie, bestaande uit 10 afleveringen die allemaal ongeveer twintig minuten duren, trekken ongeveer vijf miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Eind dit jaar of in het begin van het volgende jaar wordt de serie uitgezonden in Nederland. Veronica krijgt in Nederland de eer om de serie uit te mogen zenden. De echte Muppet-fans kunnen niet wachten.