Het steeds populairder wordende airbord mag nog niet op de weg verschijnen. Peter de Punder, eigenaar Airboardcentrum, vindt dat dit op korte termijn wel moet gebeuren. Dit omdat het goed is voor de gezondheid. ‘’Met airborden verbrand je ongeveer evenveel calorieën als met normaal wandelen of joggen’’, aldus de Punder.

Dit komt omdat je het airbord bestuurt met je lichaam. Door je lichaamsgewicht te verplaatsen manoeuvreer je in de gewenste beweging en hiermee train je bepaalde beenspieren en je enkels. ‘’Het is even wennen omdat je je balans moet houden, maar binnen een paar minuten is het geleerd’’, aldus de Punder.

Ongevaarlijk:
De gemotoriseerde tweewieler is niet langer dan de breedte van je lichaam, neemt minder bewegingsruimte in beslag en traint je stabiliteit. Desondanks wordt het dragen van beschermende kleding wel geadviseerd, al is het maar puur voor het geval dat. Ook wanneer je erg instabiel bent of dusdanig beperkt dat je jouw evenwicht zeer moeilijk tot niet kan behouden, wordt het gebruik van een airboard afgeraden.

Het nieuwe, moderne, vervoersmiddel is voor alle leeftijden beschikbaar. Naast jongeren gaan ook steeds meer volwassen over tot aanschaf van het product. De Pulder vergelijkt het gevoel van het airboard als ‘het staan met een been op een balanstrainer’.