Wisse ten Bosch vond het onbegrijpelijk dat de titelsong van Pokémon (Gotta Catch ‘Em All) nog nooit een plaats in de Top2000 heeft gehaald. Wisse besloot een facebookpagina op te richten om dit liedje in de Top2000 te krijgen en dit is ook gelukt. Maar volgens de regels van Radio 2 is het werven van stemmen op deze manier niet toegestaan.

 

Facebook

De facebookoproep van Wisse ten Bosch bereikte een enorm publiek. Mensen reageerden over het algemeen erg positief en wilden ook graag hun steentje bijdragen om Gotta Catch ‘Em All-in de Top2000 te krijgen. 140.000 mensen zijn uitgenodigd op de facebookpagina van Wisse en 58.000 mensen hebben aangegeven dat ze hebben gestemd. Dit was genoeg om ervoor te zorgen dat het nummer een plaatsje krijgt in de Top2000.

Voorwaarden Radio 2

De stemvoorwaarden voor de Top2000 van Radio 2 zijn alleen niet gunstig voor Wisse en zijn groep. Radio 2 zegt namelijk: ‘’Het beïnvloeden van de uitslag door georganiseerde acties via de media (o.a. print, social media) of georganiseerde acties die op andere manieren uitgevoerd worden om een bepaald nummer hoog in de Top2000 te krijgen is niet toegestaan. Indien sprake is van dergelijke beïnvloeding, zou Radio 2 de stemmen ongeldig kunnen verklaren.’’ Radio 2 wil alleen nog niet kwijt of dit verhaal nog een staartje krijgt.

In 2007 werd het nummer ‘t Het nog nooit zo donker west van de Groningse zanger Ede Staal ook al van de lijst gehaald nadat er voor dit nummer ook stemmen werden verzameld via een georganiseerde actie.