De titelstrijd tussen Vladimir Klitsjko en Tyson Fury ging voor het Oekraïnse kamp niet zoals gepland. Na jarenlang de zwaargewicht klasse te hebben gedomineerd lukte het Klitsjko niet met een passend strijdplan te komen tegen Fury. De Britse bokser wist Klitsjko te ontregelen met zijn provocerende manier van boksen. Harold Verhoekx, hoofdtrainer van boksschool The Punch in Tilburg, zegt over Fury: “Het ziet er technisch niet allemaal even mooi uit bij hem, maar hij is lang en zijn stootsnelheid is erg hoog. Hij wist Klitsjko goed uit zijn spel te halen.” Volgens Verhoekx is een mogelijke verklaring voor het verlies van Klitsjko het lengteverschil. “Klitsjko [1,98 m, red.] bokste altijd met een lengtevoordeel. Tot nu toe waren zijn tegenstanders vaak kleiner. Tegen Fury [2,06 m, red.] had hij dit voordeel niet en leek hij niet goed te weten hoe hij Fury moest aanpakken.”