Van vrijdag tot en met dinsdag staat er een bijzondere achtbaan in het centrum van Tilburg: de Virtual Reality Rollercoaster. Een nieuwe technologische ontwikkeling waarbij de gebruiker een bril draagt waarmee hij zich in een virtuele wereld bevindt.  

Iedereen droomt er weleens van, even de schepen achter je verbranden en vluchten naar een andere wereld. De virtual realitybril biedt mogelijk uitkomst. Als consument hoeven we niet lang op deze technologische uitvinding te wachten. Sinds vorige maand ligt deze bijzondere bril voor een slordige 99.99 euro in de schappen van de betere elektronica winkels. Volgend jaar komt er een model op de markt die nog geavanceerder is dan het huidige systeem.

Groei

Door deze technologische ontwikkeling is het mogelijk om je bijvoorbeeld in de Sahara of het Alpengebergte te begeven. Een handig alternatief in het geval er volgend jaar geen wintersport of vakanties op het programma staan.  Ook buitenaardse bestemmingen vallen binnen de mogelijkheden van een virtual realitybril. Ontwikkelaars van computerspellen spelen ook in op deze manier van beleven. De markt breidt zich verder uit, er zijn zelfs ook een aantal virtuele films in de maak. Binnen niet al te lange tijd is het dus mogelijk dat ook jij moet rennen voor je leven in een behekste mansion.