Waar kies jij voor: kerstshoppen of overwinteren? Twee soorten trips die in de decembermaand ontzettend populair zijn. Verschillende reisbureaus vertellen ons over de favoriete bestemmingen.

 “Dit weekend, van 19 december, is het drukste weekend bij ons in van het hele jaar”, zegt Liza van Slangen Reizen. “Vooral Londen en Parijs zijn erg geliefd.” December is bij reisbureaus een van de drukste periodes (of zelfs de drukste) van het jaar. Ook Andrea van Peter Langhout Reizen kon dit beamen: “Ja, december is absoluut een drukke maand voor ons. Vooral de kerstmarkten zijn erg in trek.” Bij Kras kun je naast tripjes naar kerstmarkten ook reizen boeken om te overwinteren. “Naar de kerst toe zit alles altijd vol”, aldus een woordvoerster van Kras.

“Aanbiedingen van reizen zijn niet speciaal gericht op studenten”, vertelt Andrea van Peter Langhout Reizen, “omdat dat niet onze specifieke doelgroep is. Maar de kersttrips zijn zeker goed betaalbaar voor studenten. Voor iedereen, trouwens.”

De populairste steden om in te kerstshoppen
123

 
Opvallend: de kersttrips naar Parijs en Londen (van één dag) zijn geannuleerd vanwege de aanslagen die in Parijs hebben plaatsgevonden op 13 november.

Overwinteren
“Mensen zoeken in de decembermaand graag de zon op, ook tijdens de kerstperiode”, volgens de woordvoerster van Kras. “Vooral Portugal en Bali (Indonesië) zijn trekkers.”4