Het einde is in zicht voor Kobe Bryant, basketballer voor de Los Angeles Lakers.  Afgelopen jaar kondigde hij aan zijn laatste seizoen als NBA-speler in te gaan. Iedere basketbalfan op aarde was even stil. Na bijna twintig jaar bij het team waar hij ooit is begonnen is de man veranderd in een legende.

Vijf titels, zeventienvoudig All-Star en het op drie na hoogste totaal aantal punten ooit in één carrière. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de bijzondere prestaties die de 37-jarige Bryant heeft behaald en hij is officieel gezien nog niet uitgespeeld. Toch kijken we terug naar de afgelopen negentien jaar dat hij speler was. In de onderstaande tijdlijn hebben we een aantal van de grootste hoogtepunten uit zijn carrière samengevat. Bryant gaat de geschiedenisboeken in als één van de beste ooit en heel misschien zien we hem over een paar jaar wel terug als coach van het goud-gele team uit Los Angeles. We kunnen nog maar een paar maanden genieten van zijn ongekende talent en gaan hem zeker allemaal enorm missen.