Oud- voetballers John de Wolf, Glenn Helder en Marcel Meeuwis’ gaan het theater in. Tussen 15 januari en 18 februari zullen zij onder de naam FC De Rebellen hun leukste voetbalanekdotes in het theater laten horen. Zij worden hierin bijgestaan door presentator Koert Westerman en cabaretier Leon Alkemade.

FC De Rebellen bestaat normaliter uit een grotere groep. Voor de theatershows is de groep uitgedund tot de drie ex-voetballers. Daarnaast wordt er voor iedere speelstad een zogenoemde Rebel X gekozen. Deze rebel zal een speciale band met de desbetreffende stad en/of regio hebben. Koert Westerman, presentator van de theatershow: “We proberen per locatie iemand te vinden die speciaal is voor die regio. Zo zal in Eindhoven Ronald Waterreus als rebel X aantreden. Behalve dat dat voor afwisseling zorgt trekt dat ook mensen van de regio zelf aan.”

De weg naar het theater

Koert Westerman over het ontstaan van de theatershow: “Wij waren al in te huren voor businessclubs en amateurclubs. De groep werd steeds groter en op gegeven moment konden wij behalve het vertellen van anekdotes, ook tegen het eerste elftal van de plaatselijke vereniging spelen. Van die oorspronkelijke groep is er gekeken naar wie er het meeste aansprak bij het publiek. Glenn Helder en John de Wolf bleken met hun manier van vertellen en hun bekendheid hierin het meest succesvol. Marcel Meeuwis is als eerste met het idee gekomen dit format uit te breiden”.

“In deze groep zitten verschillende oud-voetballers die gedurende hun carrière allemaal uit de pas hebben gelopen. Ook het visuele aspect is aardig verzorgd. We maken gebruik van verschillende decorstukken. Zo begint bijvoorbeeld de eerste anekdote van John de Wolf op een massagetafel”, aldus Westerman over de vormgeving van de show.

John de Wolf

De Wolf, ex-international en oud-speler van onder meer Feyenoord. heeft na zijn carrière ook een boek uitgebracht. Hij is echter niet bang dat er voor de lezer van het boek veel herhaling in het theaterstuk zal zitten. “In mijn boek komen bijna geen voetbalanekdotes voor. Ik heb verhalen die ik weleens op verjaardagen heb verteld. Maar nog niet voor het grote publiek.”

Op dit moment staan er zes voorstellingen gepland. Wanneer de voorstellingen een succes zijn is er kans dat er meer shows worden gepland. De Wolf: “Ja dat is wel de bedoeling. Je moet eerst kijken of het aanslaat en of mensen het leuk vinden. En als de reacties positief zijn, dan ga je verder.” Daarnaast gaf John de Wolf aan dat het hem enthousiasmeert wanneer hij merkt dat mensen het leuk vinden om de voetbalanekdotes aan te horen.