Het boeken van een vakantie via een reisagent kan goedkoper zijn dan zelf boeken via het internet. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 30 procent. Dat meldt De Standaard.

Angelique Schillings, reisagent van beroep, vertelt: “Als mensen op het internet naar een vakantie gaan zoeken zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Een reisagent kan vaak speciale kortingen geven door afspraken met bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen. Als je via het internet een reis boekt, zal je die kortingen nooit kunnen krijgen.” Ook blijkt het dat reisagenten door hun ervaring weten waar ze moeten zoeken om tot een goedkopere reis te komen.

Experiment

Om de proef op de som te nemen is voor eind april een reis van vijf dagen geboekt. Deze reis bevat minimaal een 3,5 ster hotel en een vliegreis naar Lissabon. Hierbij is er rekening gehouden met twee volwassenen van 20 jaar oud. Ook moest er een ontbijt bij het hotel zijn. De totaalprijs van deze reis is €455,25 per persoon.  Deze reis is gepland via de site van TUI.
Angelique Schillings kon dezelfde reis en hotel aanbieden voor € 391,00 per persoon. Daarnaast geeft zij aan dat een reisagent ook tijdens de reis zelf bereikbaar is voor vragen. “Bij een boeking via internet heb je dit advies niet. Dan weet je vaak niet waar je moet zijn of bij wie je terecht kan met je vragen.”

TUI

De reisorganisatie TUI geeft aan dat hun eigen reizen altijd tegen een zo laag mogelijk tarief worden aangeboden. “Wij kunnen vaak voordelige pakketten bieden omdat wij een luchtvaartmaatschappij en een reisorganisatie zijn.” Daarbij gaf een van de medewerksters aan niet te weten waar het prijsverschil vergeleken met een zelfstandige reisagent door wordt veroorzaakt.