The Foodspot is een nieuwe winkel die gezonde maaltijden zal gaan verkopen, maar ook op festivals aanwezig zal zijn met anti-katerpakketten. “Na het stappen had ik ’s ochtends een pakket als deze nodig. Maar die was er nog niet.”

“Er waren al wel gezonde voedselboxen op de markt, maar die had ik niet nodig. Ik wilde een anti-kater box. Ik denk dat het een gat in de markt is.” Zo vertelt ondernemer Rob Meursinge. De box zal alleen op festivals te koop zijn voor ongeveer 8 euro. Een box bevat: Paprikasoep, een ham-kaascroissant, een stuk fruit, een gekookt eitje, gemberthee en detox-juice. Vanaf eind januari zal The Foodspot een vestiging in Groningen hebben. In de winkel zullen de anti-kater boxen niet te koop zijn. Wel zullen daar naast speciaal bier en wijn ook gezonde takeaway maaltijden te koop zijn. “De maaltijden zijn gericht op studenten, of simpelweg op mensen die geen zin hebben om te koken.” De anti-katerbox is bedacht als een verlengstuk van de winkel.

Diëtiste Sandra Somers over de inhoud van de box: “Met een kater is het vooral belangrijk om veel vocht binnen te krijgen. Dat kan via de thee en het fruit. Verder is het goed om bij het ei wat zout te nemen, maar daar moet je ook niet te veel van innemen.” Daarnaast is het belangrijk dat het lichaam, bijvoorbeeld door middel van soep, genoeg mineralen binnenkrijgt. Somers kan op basis van de inhoud van de box niet met zekerheid zeggen of dit daadwerkelijk tegen een kater zou helpen.