Uit onderzoek blijkt dat er afgelopen jaar bijna vijftien miljoen internationale toeristen in ons land te vinden waren. “Een bezoek aan Europa staat hoog op het verlanglijstje en daar profiteren wij van.”, zegt Thérèse Ariaans van Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), een organisatie verantwoordelijk voor branding en marketing in Nederland. 

Als we naar de cijfers kijken van het onderzoek van NBTC is het aantal toeristen met 7 procent gegroeid ten opzichte van 2014. De Duitse en Belgische toeristen staan aan kop, maar het grootste aantal komt uit China, namelijk 21 procent meer toeristen dan het jaar ervoor.

Ariaans van NBTC legt uit hoe dit komt: “China is een van de snelst groeiende reismarkten ter wereld. Door de groei van de Chinese economie ontstaat een grote groep Chinese middenklassers die internationaal gaan reizen. Een bezoek aan Europa staat dan hoog op het verlanglijstje en daar profiteren wij van.”

“Chinese bezoekers zijn vooral geïnteresseerd in de iconen van ons land zoals de molens, tulpen en Hollandse grachten. Amsterdam is een populaire bestemming, maar ook andere plaatsen in Nederland, zoals Giethoorn, zijn erg in trek. Ze komen ook graag om te winkelen. Chinezen zijn ‘big spenders’ en ze besteden bovengemiddeld veel geld aan hun bezoek aan Nederland, in 2015 zo’n 375 miljoen euro.” Dat is natuurlijk weer gunstig voor onze economie, dus laat ze maar komen!

Zelf eens de toerist in eigen land uithangen? Dit is de top 3!

  1. Zaanse Schans
  2. Keukenhof
  3. Madurodam

Naamloos1

 Naamloos3

Naamloos2

bron: Fotoalia