Glenn Frey, gitarist van de rockband Eagles, is gisteren overleden. De 67-jarige mede-oprichter van de band overleed aan de complicaties van een operatie die hij afgelopen november had. Ondanks dat de band in 1980 uit elkaar ging, kwamen de leden in 1994 weer bij elkaar. Vorig jaar mei stond de formatie zelfs nog in de Ziggo Dome.

Freelance muziekjournalist, Freek Verhulst: “Het is treurig, weer een invloedrijke muzikant overleden. Wat Eagles onderscheidt van andere bandjes uit die tijd is dat zij niet het stereotype hippiegeluid hadden. Zij brachten met hun muziek de binnenlandse sound ter gehore met meer country-invloeden. In hun bekendste nummer, Hotel California, halen ze er ook invloeden uit Latijns-Amerika. Die mix van verschillende stijlen kenmerkt de band.”

Sinds de band uit elkaar is geweest en weer terug bij elkaar is gekomen hebben ze nog maar één album uitgebracht. Verhulst vervolgt: “Ze traden nog wel op maar ik denk niet dat de Eagles nog doorgaan in deze formatie. De band werd langzamerhand een soort tributeband van zichzelf, ik denk dat je dat niet moet willen.”

Een overzicht van het leven van Frey: