De eerste marathon op natuurijs wordt dit jaar gehouden in Haaksbergen. De nieuwsredactie is onderweg naar Haaksbergen en komt terug met nieuws over de voorbereidingen van de marathon.

Vanmorgen maakte de schaatsbond KNSB de uitslag bekend. De strijd ging dit jaar tussen Haaksbergen in Overijsel en Noordlaren in provincie Gronigen. Beide ijsbanen hebben de norm van drie centimeter behaald. De doorslag werd gegeven door de weersomstandigheden. De weervoorspelling in Haaksbergen ziet er gunstiger uit dan in Noordlaren. In Noordlaren kan het kwik uitkomen boven het vriespunt, wat de ijsdichtheid kan verminderen.

De laatste keer dat een marathon op natuurijs werd gereden was in 2013 in Noordlaren. In Haaksbergen was de recentste marathon in het seizoen van 2009 – 2010. De nieuwsredactie is onderweg naar Haaksbergen en komt terug met nieuws over de voorbereidingen van de marathon.

De schaatsmarathon start om 18:30 met de vrouwenwedstrijd. De mannen starten om 19:30.foto.JPG2foto.JPG3