De lancering van het tijdschrift ‘Dijck’ vindt vandaag plaats op Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg en wordt gepresenteerd aan Leon Verdonschot, familie en vrienden. In dit nieuwe tijdschrift staat tegenstelling centraal. “Ik denk dat hier wel een markt voor is”, zegt Verdonschot.

Het tijdschrift is ontstaan tijdens een schoolopdracht van een groep derdejaars studenten, maar in het proces kwamen zij erachter dat zij meer wilden. “Een rebels magazine met een eigen identiteit”, zegt hoofdredacteur Thijs Dingemans. De naam Dijck staat letterlijk voor het woord ‘dijk’. Een dijk is oorspronkelijk bedoeld om Nederland van water te scheiden, maar Dijck wil tegenstellingen juist verbinden en beide kanten van een verhaal laten zien. Iedere druk krijgt een ander thema. De eerste editie gaat om de tegenstelling ‘stad versus dorp’, want polarisatie is een actueel probleem volgens de redactie van Dijck.

Leon Verdonschot is een Nederlandse journalist die schreef voor onder andere de Nieuwe Revu en de Groene Amsterdammer. Ook is hij documentairemaker en heeft hij het magazine Park uitgebracht, dat na vijf uitgaven gestrand is. Of hij er echt verstand van heeft kan hij niet zeggen. “Ik heb zelf op Fontys Hogeschool Journalistiek gezeten en kom daarom vaker hier langs. Dit is het beste werk dat ik tot nu heb gezien en het blad heeft zeker potentie. Tenminste, dat zou ik zeggen. Maar veel verstand heb ik er niet van, kijk naar mijn eigen tijdschrift”, lacht hij. “Dijck is niet commercieel, dus of mensen het gaan kopen weet ik niet, maar online zou het werken.”

Website: http://www.dijckmagazine.nl/

12606899_1081812625191702_971369415_n

12591960_1081686938537604_890825203_o