Het jaar voor Feyenoord is niet al te best begonnen. Colin Kazim-Richards kwam bij Feyenoord in opspraak, omdat hij Feyenoord-watcher Mikos Gouka zou hebben bedreigd. Hierdoor werd hij eerst uit de selectie gezet voor de wedstrijd tegen PSV. De club heeft Richards tot 1 februari op non-actief gezet.

Kazim-Richards heeft al eerder verbale akkefietjes gehad met bijvoorbeeld de keeper van Ajax, Jasper Cillessen. Hierbij hadden ze een hevige verbale discussie, waarbij Cillessen na de wedstrijd er ook nog woorden aan vuil maakte als ‘Smakeloze aanstellerij’ en ‘Hij speelt babyspelletjes’. Kazim-Richards zei dat hij Cillessen in de catacomben nog wel tegen zou komen, maar daar kwam niets meer van terecht. Ook met Roda JC-speler Gibril Sankoh had hij een woordenwisseling na de wedstrijd, terwijl hij de hele wedstrijd tegen Roda JC op de bank zat. Later riep hij naar supporters van Roda JC, zoals “Suck my dick, you pussy!”. Ook zou hij na de wedstrijd van Feyenoord- Vitesse een klap in het gezicht van Zakaria Labyad gegeven hebben. Labyad maakte wel aardig wat woorden vuil aan Kazim-Richards dat hij maar op het veld van zich moet laten horen en zijn voeten voor hem moet laten spreken.

Verleden

De speler van Feyenoord speelde bij maar liefst twaalf verschillende clubs gespeeld. Hij speelde in de jeugd bij onder andere Queens Park Rangers, Arsenal en Bury. Bij de laatstgenoemde speelde hij ook een seizoen in het eerste elftal. Daarna speelde hij voor Brighton, Sheffield United, Fenerbahçe, Toulouse, Galatasaray, Olympiakos, Blackburn Rovers, Bursaspor en op dit moment voor Feyenoord. Het kan dus dat hij zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld.  Ook speelde hij al 37 wedstrijden voor de Turkse nationale ploeg.

Akkefietjes bij andere clubs

Bij Fenerbahçe heeft hij ook niet al te nette dingen gedaan. Tijdens een wedstrijd tegen İstanbul Büyükşehir Belediyespor in het seizoen 2010-2011 had hij ruzie met de fans van Fenerbahçe, nadat hij werd gewisseld door de coach. In een wedstrijd tegen Besiktas een rode kaart gekregen voor verbale verwensingen naar de scheidsrechter. Hier werd hij vier wedstrijden voor geschorst. Tijdens zijn schorsing was hij volgens de media uit geweest in de stad. Volgens Fenerbahçe klopte dat niet, maar later kwamen er foto’s naar buiten waaruit bleek dat hij wel degelijk uit was. Hierdoor bleek dat Richards tegen de club had gelogen over waar hij was.

In zijn tijd bij Blackburn Rovers werd hij verdacht van een gebaar wat niet acceptabel was richting homo’s. Dit deed hij richting fans van Brighton. Hier werd eerst verdacht en later dat seizoen werd hij er ook voor veroordeeld. Hiervoor kreeg hij een boete van 750 pond.

‘Teamgenoot die door het vuur gaat’

De spelers hebben niet altijd even veel last van zijn misdragingen. Zo vond Michiel Kramer dat hij hem juist beschermde met zijn gedrag. Eljero Elia vond dat wat de media schrijft over Kazim-Richards niet allemaal klopte.

Feyenoord gaat kijken wat er met hem na 1 februari moet gebeuren. Het contract van Kazim lijkt niet snel ontbonden te kunnen worden, omdat hij een flink salaris krijgt van Feyenoord. Misschien dat verkoop in deze transferperiode een mogelijkheid is. In een interview met De Telegraaf, wat voor het akkefietje met Mikos Gouka voorviel, zegt hij dat wat de media schrijft hem niet deert.