Het Nederlands dames waterpoloteam heeft zich geplaats voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Belgrado. Met 19-2 maakte ze Duitsland volledig in. Morgen zal de halve finale plaats vinden tegen Rusland of Spanje.

De wedstrijd verliep goed voor Oranje. Na het startsein scoorde Nederland binnen een paar seconden het eerste doelpunt tegen het Duitse team. De dames hebben de verwachting van Robin van Galen, bondscoach van het herenteam, waar gemaakt.

Tegenstander halve finale
De tegenstander wordt uit de wedstrijd van 16:30 bekent gemaakt. Dan strijden Rusland en Spanje voor een plaats in de halve finale. Van Galen hoopt niet op Spanje. “Vooral Spanje vind ik erg sterk, maar Nederland speelt ook erg goed op dit moment. Dus dat wordt een hele mooie wedstrijd”, zegt hij vol overtuiging.

Op Nederland staan al vier Europees kampioenschappen achter de naam. Voor het laatst behaalden de Nederlandse waterpolosters de titel tijdens het EK in 1993.

Uitslagschema

Rondes Nederland – Duitsland
1ste ronde 8-0
2de ronde 11-1
3de ronde 16-1
4de ronde 19-2