‘s Zomers zijn er volop manieren om menig wintersport te beoefenen. Indoor snowboarden en droog schansspringen behoren tot de opties. Daartegenover hoor je van weinig zomersporten waar in de winter ook nog optimaal van te genieten is. Hardloopoutfits zijn te fris, de kogels van de kogelstoters vriezen aan de handen vast en de jeux-de-boulesballen verdwijnen onder een laag sneeuw.

Tóch zijn er zomersporten waar er ‘s winters gebikkeld wordt, waaronder kanopolo. In de winter past de sport zich gewoon aan om de strijd tegen het gure weer te winnen. Het woord is aan Allard Niesten, voorzitter van Kanovereniging Levitas. Hij vertelt wat men zich bij kanopolo kan voorstellen en over de sport in de winter.

https://soundcloud.com/klojo120/kanopolo-vs-de-winter/s-lwNT3

 

Een alternatieve methode om in de winter te trainen is het huren van een overdekt zwembad. Dit zorgt er meestal wel voor dat het speelveld kleiner is. Ook moet men oppassen met intensief lichaamscontact omdat een zwembadrand nogal gevaarlijk kan zijn.

Meer info over kanopolo? Hier!