Tweede Kamerlid Otwin van Dijk introduceerde eerder deze week het wetsvoorstel om openbare ruimtes en gebouwen verplicht toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Harrie en Ria van Baardwijk uit Tilburg zijn hier helemaal voor. Ria zit namelijk al twintig jaar in een rolstoel en ondervindt veel problemen bij openbare ruimtes. ”Eindelijk gaan de ogen open en verandert er wat”, vertelt Ria. Haar man Harrie richtte in 2009 al de stichting Rolstoelplaatsen bij Evenementen in Tilburg op. Deze stichting werd ook opgericht voor rolstoelgebruikers, zodat ze iets kunnen zien bij evenementen in Tilburg. Ria vertelt de aanleiding van het oprichten van de stichting: “Mensen gingen met de carnavalsoptocht gewoon voor mijn rolstoel staan, toen wilden we wat veranderen”.

Openbare ruimtes en mensen met beperking from De Nieuwsredactie on Vimeo.