Treinreizigers op en rondom station Den Bosch hebben donderdagochtend te maken met vertraging en uitval van treinen. Oorzaak: een gesprongen bovenleiding tussen perron 3A en 3B.

Door: Myrthe de Graaf en Rory Jonkergouw

Op station Den Bosch staat meneer Fokkema, die naar Noordwijk moet. “Ik ga nog even kijken hoe ik er nu kom, want met de trein is geen optie. Helaas is mijn auto ook net kapot gegaan.”

Vader en zoon Den Hollander staan al uren te wachten op station Den Bosch. “Het is hier complete chaos. We moeten naar Oss, maar bij de bus staan gigantische rijen. We worden daarom zo opgehaald en gaan dan verder met de auto.”

De grootste pechvogel is misschien wel Wesley Suntjens. Hij komt uit Weert en moet naar Utrecht. Hij stond eerst vast op station Eindhoven, daarna in Tilburg en nu op Den Bosch.

Marit, medewerker van de Kiosk op perron 3B, zag de storing ontstaan. “Ik hoorde van reizigers dat je vanaf Vught al vonken zag op de leiding bij de trein die reed. Daardoor is de leiding beschadigd en hier op spoor 3B is de leiding geknapt en naar beneden gevallen toen de trein van 06.11 uur wegreed.”

Bovenleiding
ProRailmedewerkers doen hun best om de geknapte bovenleiding te repareren.

Veel reizigers gaan op zoek naar alternatieven. Zo ook mevrouw De Ruiter. “Ik las het vanmorgen al op Twitter, en nu word ik opgehaald door een collega omdat er niks rijdt naar Zaltbommel.”

Toch is carpoolen ook niet het beste alternatief volgens Meneer Van den Berg, een servicemedewerker op het station. “Er staan gigantische files op de snelweg. Naar het noorden gaan de treinen rond half tien weer rijden, naar Tilburg rijdt het weer vanaf twaalf uur als het goed is.” De NS heeft bussen ingezet, maar niet genoeg om alle reizigers op te vangen. Hierdoor onstaan lange rijen.

De storing duurt nog tot minimaal 12.00 uur.

Update: de prognose is bijgesteld. De verstoring zal duren tot donderdagavond 22.00 uur.