Lleyton Hewitt is vandaag uitgeschakeld op de Australian Open. Hij verloor in straight sets van de nummer acht van de wereld, David Ferrer. Voor Hewitt was het zijn twintigste en laatste Australian Open ooit.

Hewitt verloor met 6-2 6-4 6-4. In de tweede set stond Hewitt op een 4-3 stand een break achter. In de game daarna, waarin Ferrer serveerde, kreeg Hewitt maar liefst zes breakkansen. Hiervan wist hij er geen te pakken, waardoor Ferrer later de set pakte en de 2-0 achterstand in sets niet meer overbrugbaar was. “Ferrer is gewoon een hele goede speler”, zegt hij tegenover de interviewer van de Rod Laver Arena. “Ik ben dit stadion als tweede huis gaan zien en daar ben ik iedereen ontzettend dankbaar voor”.

In 2001 speelde de voormalig nummer één van de wereld zijn eerste finale van een Grand Slam die hij won. In de finale van de US Open won hij van Pete Sampras. Één jaar later won hij zijn tweede en laatste Grand Slam-toernooi op Wimbledon. Hij verloor daarna nog de finale van de US Open in 2004 en de finale van de Australian Open in 2005. “Ik zal nooit de finale tegen Roddick vergeten op de Australian Open”, zegt tenniscommentator Abe Kuijl. “Dat was een hele grote kans op een derde Grand Slam. Ik ben met Hewitt opgegroeid als jeugdheld en ben er heel trots op dat ik commentaar heb mogen leveren bij zijn laatste wedstrijd”.

De Australiër speelde zijn eerste Australian Open in 1997. Hij kreeg een wildcard om als 15-jarige speler in de kwalificaties te spelen bij de senioren. Hier kwam hij doorheen en speelde daardoor als jongste mannelijke qualifier ooit in het hoofdtoernooi van de Australian Open. Hier verloor hij wel in de eerste ronde van Sergi Bruguera. Hij speelde daarna twintig keer achter elkaar in het hoofdtoernooi op Melbourne.