Zwarte Cross is sinds vandaag bijna helemaal uitverkocht, alleen de vrijdag tickets zijn nog beschikbaar. Het grootste festival van Nederland viert de 20e editie dit jaar. We blikken terug naar de vorige jaren en vragen festivalgangers waarom Zwarte Cross zo populair is.

 MobilityPlanvsAccident

Ron en Meike zijn allebei festivalsgangers die al meerdere jaren achter elkaar naar Zwarte Cross geweest. Zij vertellen wat dit festival voor hun zo leuk maakt:

Ron Tameeris: “Ik ben nu twee jaar naar de zwarte cross geweest. Het is een top festival. Groot maar toch gewoon hele kleine ervaring. Leuke acts, vaak nog niet hele bekende. Het is een grote afwisseling. Als je de muziek je dat uur niet aanspreekt op de hoofdweide ga je kijken bij de cross, theaterweide, ontspannen op de relaxeweide. Er is echt veel te doen. En wat vind ik het leukste, mm moeilijk te zeggen. Ik denk dat ik de afwisseling gewoon heul leuk vind.”

Meike Storck: “Bier, donders gezellig haha! Ik ben zelf twee keer geweest en mijn vrienden gaan nu al voor de vierde keer. Vooral de sfeer is heel erg leuk, maar de line-up ook.”