Het is weer vrijdag vier uur geweest en dat betekent nieuwe namen voor het Belgische festival Rock Werchter. Lees snel verder om te zien welke namen zijn toegevoegd aan de affiche..

En hier zijn ze dan: Last Shadow Puppets (3 juli), New Order (30 juni), Disclosure (30 juni), Robert Plant and the Sensational Space Shifters (1 juli), Paul Kalkbrenner (2 juli) en Black Box Revelation (1 juli).

Nieuwe namen; wie zijn ze?

Een korte uitleg voor diegene waarbij deze namen onbekend in de oren klinken. Last Shadow Puppets is de samenwerking tussen frontman Alex Turner (Arctic Monkeys) en Miles Kane (The Rascals). New Order is een Engelse newweaveband. Disclosure is het Britse techno en house duo bekend van onder andere de hit ‘Omen’ met Sam Smith. Robert Plant and the Sensational Space Shifters is ontstaan door de frontman van Led Zeppelin. Paul Kalkbenner is een Duitse muziekproducent actief in de technoscene. En Black Box Revelation is een band uit eigen land.

Werchter algemeen

Rock Werchter is een pop- en rockfestival dat wordt gehouden in het Belgische plaatsje Werchter. Het festival duurt altijd vier dagen. Dit jaar is de 41e editie en vindt het plaats van 30 juni tot en met 3 juli. De tickets zijn in december al in de verkoop gegaan. Voor een weekendticket betaal je 236 euro en voor een dagticket 100.

Affiche

Onlangs werden al twee van de headliners verklapt: Red Hot Chili Peppers en Rammstein. Verder staan de volgende namen al bij de line-up: Editors, Florence + the Machine, Beirut, Bring Me The Horizon, Courtney Barnett, Jamie XX, MO, Parov Stelar, PJ Harvey, Richard Hawley, The Offspring, Unknown Mortal Orchestra.