Wie iets via internet opzoekt, komt al gauw terecht bij Wikipedia. Gisteren kwamen verschillende vrijwilligers en bezoekers samen in de bibliotheek van Eindhoven. Dit omdat deze grote online encyclopedie twee weken lang in het teken staat van Noord-Brabant. Wij wilden hier wel meer over weten en dus gingen we langs bij deze meeting.

“Wikipedia heeft deuren voor mij geopend”

Mike, de gastheer van de bijeenkomst en bekend als Taketa, denkt dat het voor iedereen goed zou zijn om af en toe voor Wikipedia aan de slag te gaan. Zo vertelde hij dat hij, door zijn uitstekende contributie aan de encyclopedie, onder andere naar Amerika en Israël mocht voor Wikipedia: “Het staat bovendien ontzettend goed op je CV wanneer je zegt dat je wereld-moderator bent van gigantische database van kennis.”

Meer informatie

Iedereen kan en mag natuurlijk artikelen bewerken of aanmaken, maar mocht je hier meer over willen weten, dan kan dat! De organisatie achter deze bijeenkomsten, Wikimedia, organiseert namelijk om de twee zaterdagen meetings met verschillende vrijwilligers in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over WikiZaterdag.